Hoppa till innehållet
Branova Nordic ABBranova Nordic AB
LUFTRENARE SKYDDAR DIG MOT POLLENALLERGI

LUFTRENARE SKYDDAR DIG MOT POLLENALLERGI

ALLERGI

I Sverige har cirka 30 procent av befolkningen pollenallergi. I Sverige utgör allergiska sjukdomar den allra största, icke smittsamma sjukdom bland barn och unga vuxna. Vid pollenallergi är det immunsystemet som överreagerar när du utsätts för proteiner som finns i pollen och sporer.

De vanligaste pollensorterna som orsakar problem är Al, Alm, Asp, Björk, Ek, Gråbo, Gräs, Hassel och Sälg. Det många inte tänker på är att pollensäsongen kan starta redan i februari/mars och sträcker sig till mitten, slutet av september.

Det finns olika, både receptfria och receptbelagda mediciner mot allergi. En del med svår allergi får så kallad immunoterapi där allergenet sprutas in i små doser under en längre period för att göra patienten immun mot allergenet som orsakar allergi.
När du utsätts för pollen bildar kroppen allergiantikroppar och du utvecklar en känslighet. Vanliga symptom är:

  • Astmatiska besvär
  • Hosta och retningar i luftrören
  • Huvudvärk
  • Klåda i hals och gom
  • Nysningar
  • Nästäppa
  • Rinnande/svidande/kliande ögon
  • Trötthet

ALLERGI PÅ JOBBET OCH I SKOLAN

Många blir kraftigt påverkade och att gå till jobbet eller skolan blir en tuff påfrestning.

Många tappar ork, de går ändå till jobbet men bidrar inte med full prestation. Det är en onödigt hög kostnad för arbetsgivaren att betala lön till en medarbetare som på grund av allergi inte orkar prestera fullt. Produktiviteten går ner. Medarbetaren känner sig otillräcklig och mår dåligt, både av sin allergi och att inte kunna bidra som vanligt.

Allergipatienter som påverkades mest upplevde både somatiska symptom såsom förvirring och koncentrationssvårigheter och psykiska symptom, som exempelvis känslan av att vara ”lätt berusad”, ”vara utom sig”, ”suddigt i hjärnan”, ”arg över inget speciellt”, ”utomkropps upplevelser, nervositet, svår depression och mental tomhetskänsla”.
King, D. S. (1981). Biological Psychiatry, Vol. 16, No. 1, 1981 Knibb, R. C., & Horton, S. L. (2008).

Barn kommer efter i skolarbetet vilket påverkar deras inlärning och förutsättningar för det bra betyg de annars skulle kunna få.

Många ställer sig frågan ”är det ok att sjukskriva sig eller vara hemma från skolan på grund av allergi”.

LUFTRENARE

Det finns bättre lösningar än sjukskrivning. Förutom läkarkontakt och rekommenderade behandlingar, som alltid ska vara första alternativet finns enkla andra lösningar för de som har det jobbigt under pollensäsongen. Skaffa luftrenare.

Astma och allergiförbundet rekommenderar allergipatienter, bland annat just att skaffa luftrenare.

TALA MED DIN ARBETSGIVARE OCH SKOLA

Arbetsgivaren och skolan har alltid ansvar för arbetsmiljön och har du allergiproblem, tala med din arbetsgivare om att skaffa luftrenare om du upplever svåra problem på din arbetsplats. I skolan är det viktigt att föräldrar driver frågan till skolledningen om att förbättra luften i skolan. Många känner inte till de fördelar som luftrenare bidrar med när det gäller allergiska problem.

Kvalitativa luftrenare med bra luftgenomströmning och bra filter eliminerar allt pollen i den luft som passerar genom luftrenaren. Våra luftrenare har tex ett luftflöde på mellan 330 och 450 m3 per timma vilket innebär att har du en lokal på 80m2 omsätts luften ca 2ggr per timma (48 ggr per dygn) och dina besvär förväntas då försvinna.

Vi har många kunder som vittnar om att deras arbetsplats eller sovrum har blivit deras ”fristad” sedan de skaffade luftrenare.

ENKELT ATT KOMMA IGÅNG

När du skaffat luftrenare är det bara att plugga i den i ett vägguttag och ställa in lämplig fläkthastighet sen sköter luftrenaren resten.

När du vistas i rummet/lokalen kan du ställa in luftrenaren på den nivå du vill ha. När du sen lämnar lokalen, kör luftrenaren på full fart tills du kommer tillbaka. Då har du alltid luft som är ren från pollen.

REFERNSER NÖJDA KUNDER

”Otroligt bra investering i hälsan. Sen vi fick luftrenaren till salongen har vi noterat att det inte luktar kemikalier längre när man kommer in genom dörren.
Vi har mycket mindre irriterade och torra ögon. Både personalens och kundernas allergiska besvär har minskat avsevärt. En stor bonus är att den är så enkel att rengöra!”
– Michaela, Barber and Babes i Uppsala

”Under pandemin våren 2021, när vi fortfarande hade restriktioner för att minska smittspridning vaknade min son igensvullen i näsan och nös intensivt varje morgon.
Eftersom vi visste att det var allergi skickade vi Rasmus till skolan. Fröken blev livrädd och trodde han hade covid. Rasmus fick knappt vara i skolan alls. Vi skaffade luftrenare och Rasmus har sen dess, inte nyst en enda gång på morgnarna. Han är helt lyrisk!
När mormor efter ett par veckor frågade om luftrenaren fungerade svarade Rasmus nöjt ”Skojar du mormor” Nu kan vi inte vara utan!”
– Cicci, Mamma till Rasmus 10 år
Vagn 0

Din varukorg är för närvarande tom.

Börja shoppa